Versoepeling Invallersregeling 2018

Tot op heden moest een speler die vaker dan één keer per week competitie wilde spelen, via de VCL dispensatie aanvragen. Het is nu voor spelers mogelijk om zonder dispensatie een onbeperkt aantal keren per week competitie te kunnen spelen.

Wat ongewijzigd blijft is dat een speler die meer dan één keer in een hoger geklasseerd team heeft gespeeld, zonder dispensatie niet meer in een lager geklasseerd team mag spelen.

De voorwaarden voor deze regel, worden wel versoepeld. Voorheen werd in de klassenvolgordetabel een bandbreedte van 0,5 gehanteerd, om te kunnen spreken van een hoger of lager competitieteam. Die bandbreedte wordt in 2018 verhoogd naar 2,0.

De klassenvolgordes kunnen teruggevonden worden in de wedstrijdbulletins.

Samenvattend, de wijzigingen vanaf 2018:

• Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team.
  • De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, wordt verhoogd van 0,5 naar 2,0.

Blijft staan dat iemand dispensatie moet aanvragen om vaker dan één keer voor twee verschillende verenigingen uit te komen, onder de voorwaarde dat voor beide ploegen op minimaal vier dagen wordt gespeeld en dat niet voor een derde ploeg wordt uitgekomen.

*Let erop dat jullie geen onrechtmatige spelers laat spelen, als de tegenstander later verweer aantekent kan dat een boete betekenen van € 115,00 p.p. per keer. Deze boete dient door de speler zelf betaald te worden.