Competities

Tennis is groot in Nederland, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Met meer dan 200.000 competitiespelers heeft Nederland één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport, maar ook de gezelligheid staat voorop. Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, iedereen kan meedoen want er is altijd wel een wedstrijdsoort voor jou!

Senioren

Senioren, iedereen boven de 17 jaar kunnen deelnemen aan verschillende competities die verschillende periodes in het jaar worden aangeboden. Er is namelijk aanbod op iedere dag van de week, op elk niveau. Aan bepaalde soorten zijn ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd. Het competitieaanbod, waar voor kan worden ingeschreven, wordt ieder seizoen door de VCL bekend gemaakt. Wij spelen op donderdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag.