Park gesloten tot en met 28 april

Beste leden van LTC de Heerenduinen,

Zoals jullie via de media vernomen hebben heeft het kabinet deze week de verregaande maatregelen in de strijd tegen het corona virus verlengd t/m 28 april. Heel begrijpelijk, maar wel ontzettend jammer, want wat hadden we graag buiten op de baan weer een balletje willen slaan. Zeker nu de banen 8 t/m 12 vernieuwd zijn, de rest van banen er ook weer mooi bij liggen en het weer ook steeds beter wordt.

We houden ons aan de richtlijnen van de KNLTB en dat betekent dat de sportparken dicht moeten blijven. Dit houdt tevens in dat de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie voorlopig uitgesteld zijn tot begin mei. Tevens wordt door de KNLTB overwogen om de competitie deels voor de zomer en deels na de zomer te spelen of volledig naar het najaar te verplaatsen. Ook het vrij spelen in kleine groepen is helaas niet toegestaan.

De afgelopen weken hebben we van enkele leden de vraag gekregen of het wel passend was om de contributie voor 2020 te incasseren. We snappen dat er vragen zijn en hebben uitgezocht hoe dit formeel zit. De KNLTB geeft op haar website hier ook duidelijke informatie over.

Nu we in ieder geval tot en met 28 april dicht moeten blijven, hebben we binnen het dagelijks  bestuur de financiële situatie besproken. In de afgelopen maanden is veel geïnvesteerd en we hebben doorlopende financiële verplichtingen. Gelukkig zijn we een financieel gezonde vereniging en willen dat ook blijven.

We kunnen nu nog niet inschatten hoeveel kosten en inkomstenderving we gaan krijgen en dus hoe het resultaat 2020 er gaat uitzien. Dit is mede afhankelijk van het moment dat we weer open kunnen zijn. Daarom hebben we op basis van het advies van de KNLTB als bestuur, het volgende besloten over de contributiegelden 2020:

• We nemen nu nog geen besluit over de hoogte van het bedrag van de compensatie voor de contributie. Pas nadat wij als vereniging zelf gecompenseerd zijn komt dat aan de orde.
  • In het najaar bekijken we onze financiën en stellen we het voorlopig resultaat 2020 en de begroting voor 2021 op.
  • Voor ons als bestuur is dit een volledig nieuwe situatie die geen vergelijk kent. We willen hier zorgvuldig in zijn en zullen dit jaar kritisch zijn op de uitgaven en terughoudend met nieuwe investeringen. Graag jullie begrip en vertrouwen hiervoor. Op 21 april is het volgende moment waarop de overheid en aansluitend de KNLTB nieuwe richtlijnen gaan geven.
    De huidige maatregelen zijn ook te zien op de site Centrecourt van de KNLTB.

Tennislessen jeugd:

Ook is het een onzekere tijd voor de vereniging en tennisschool. Wij willen daarom, in samenspraak met de tennisschool, een oplossing zoeken voor de gemiste tennislessen.

• We gaan proberen de gemiste lessen in te halen.
  • Mocht het inhalen niet lukken ontvang je  een voucher voor de gemiste lessen die kan besteed worden in het seizoen van 2021

Zo gauw er bekend is wanneer ons park weer open mag, gaan wij als bestuur met de tennisschool om de tafel zitten om dit te bespreken.

Datum ALV betreffende jaarrekening over 2019:

Vanwege de Corona crisis is het niet mogelijk om een datum te prikken voor de ALV betreffende jaarrekening 2019.

Ook hier geldt, zo gauw er bekend is wanneer ons park opengaat dat we z.s.m. hier een datum voor prikken.

In afwachting van meer zekerheid over dit alles hebben wij elkaar, ook binnen de vereniging, hard nodig in deze, ook voor ons, onzekere tijd en hopen daarom op jullie begrip

Wij zullen ons hier met z’n allen hoe dan ook doorheen moeten slaan.

Zodra er meer bekend is vanuit de overheid, komen we hier uiteraard op terug.

Hebben jullie nog vragen neem dan contact via de mail, secretariaat@ltcdeheerenduinen.nl.

Blijf gezond en hopelijk tot snel op onze mooie park.