Laddercompetitie

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN!
LET OP DE LEDEN MOETEN EERST INLOGGEN OM IN TE SCHRIJVEN!

Laddercompetitie

We willen deze winter starten met een laddercompetitie. De Laddercompetitie is een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier je tennisspel te verbeteren, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Aan de ladder zijn geen kosten verbonden en de spelers zorgen zelf voor de ballen.  

De laddercompetitie loopt van 1-11-2021 tm 28-2-2022.  

Via de KNLTB club app kun je jezelf inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. De club app kun je downloaden in de app store. Voor uitleg ga naar de menubalk 'Lid worden ' – KNLTB. club app.        

 • Wat is de laddercompetitie? Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.      
 • Hoe meld ik mij aan? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Ladder’. Klik erop en je vindt bij ‘beschikbaar’ de competities waarvoor je kunt inschrijven en bij ‘mijn competities’ waarvoor je hebt ingeschreven. Via de website; rechtsboven naar “mijn club” de competities waarvoor je kunt inschrijven en dan “inschrijven”      
 • Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de laddercompetitie. Je kunt alleen spelers uitdagen die 1 positie boven jezelf genoteerd staan in de ranking.      
 • Wedstrijd inplannen? Bij het plannen van een wedstrijd kun je via de ClubApp een baan te reserveren.      
 • Wat telt als wedstrijd? Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen. Je telt de games door, is er na een uur een gelijke stand dat speel je nog 1 game en daar komt de winnaar uit. Zorg dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld.
 • Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in.      
 • Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App > Spelen > Wedstrijden > Ladder > Mijn competities. Hier vind je de Laddercompetitie en de ranglijst staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.      
 • Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd? Dan heeft de tegenpartij gewonnen.      
 • Wat als een speler niet reageert op email? Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert. Deze speler zakt 1 plek en wordt bij herhaling van de ladder verwijderd.      
 • Wat als de score niet op tijd is ingevuld? Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.      
 • Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. De speler die annuleert zakt 1 plek. Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.      
 • Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Dit wordt verwerkt als ronde overslaan voor beide spelers. Let op: Als je twee keer op rij een ronde overslaat zak je 1 plek.      
 • Kan ik een speler uitdagen? Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.      
 • Wat is een geschikte dag om de wedstrijd te spelen? Je kunt de wedstrijden op alle dagen spelen. Op de doordeweekse avonden zijn de banen al redelijk bezet. Overdag en in het weekend is er meer ruimte.

Omdat we dit voor de 1e keer doen en voor ons ook nieuw is zullen er altijd dingen anders kunnen. Mocht je suggesties, vragen of opmerkingen hebben stuur dan een mail naar:  [email protected]